Luxemburg

Misschien de meest simpele, naast Nederland, in Luxemburg dient men de regels van een bromfiets (!) te volgen, echter qua rijbaan is het een auto. 

  • Alle voertuigen met minimaal 4 wielen (dus ook een brommobiel) dienen in Luxemburg een veiligheidsvest én een gevarendriehoek te hebben..
  • LET OP! Naast het feit dat mobiel bellen en uw mobiel vasthouden verboden zijn, is ook het laten rondslingeren en de telefoon los op de stoel laten liggen verboden.
  • Bij winterse omstandigheden zijn winterbanden in Luxemburg verplicht. Als winterbanden worden banden met M+S en/of het sneeuwvloksymbool (3PMSF) beschouwd.
  • In Luxemburg komt ook een verkeersbord voor minimumsnelheden voor. Dit is een rond bord met een blauwe achtergrond met witte cijfers (vergelijkbaar met de Nederlandse adviessnelheid, alleen dan in het rond en dient u minstens deze snelheid kunnen én mogen rijden). 
  • Het gebruik van een dashcam is ten strengste verboden.  Je kunt hier strafrechtelijk voor vervolgd worden, aangezien het een strafbaar feit is. Het meenemen is niet verboden.

 

Afwijkende verkeersborden

Dit bord geeft aan dat er 3 rijstroken zijn, waarvan er 2 een minimumsnelheid hebben.

Dit bord geeft aan, dat er aan de rechtse kant een rijstrook specifiek voor langzaam verkeer is.

Snelheidsverschil van de brommobiel t.o.v. de auto

Voertuig Binnen bebouwde kom Buiten bebouwde kom
Auto 50 km/u 90 km/u
Brommobielen 45 km/u 45 km/u