Markerwaarddijk (Lelystad - Enkhuizen)

Om het IJsselmeer en markermeer over te steken heb je 2 mogelijkheden, de afsluitdijk en markerwaarddijk, maar laat dat nu net 2 autowegen zijn. Maar desalniettemin heb je een geschikte route over de dijk, namelijk het bromfietspad. Hoe dat zit leg ik uit. 

De provincie heeft namelijk onder het bord bromfietspad een onderbord geplaatst met de tekst "brommobielen toegestaan" hierdoor hoef je dus niet om te rijden. Er zijn enkele mogelijkheden waar je het bromfietspad op kan (en dus mag).

Waar kan ik het bromfietspad op? 

Als men vanaf Lelystad komt mag u hier het bromfietspad op, vind u dit te lastig wegens ruimtegebrek mag het ook hier, gezien het feit dat bij de eerste mogelijkheid er nog geen C9 verkeersbord staat. Rijd op de laatste genoemde mogelijkheid NIET rechtdoor, want je gaat na de bocht een autoweg op en er is geen uitwijkmogelijkheid meer. Waar je er exact af moet is onduidelijk omdat deze weg vanuit Enkhuizen een C9 status heeft. 

TERUGWEG (ENKHUIZEN - LELYSTAD) 

 

Persoonlijk denk ik dat je hier rechtsaf moet, dan onder de weg door naar de parallelweg (bromfietspad) aan de noordzijde. Dan kom je op deze weg uit, waar je als je goed kijkt hier een bord valt te lezen met de tekst "brommobielen toegestaan". Maar de weg waar je dan op hebt gereden heeft, zoals gezegd, een C9 status.

 

Waar je dus exact het bromfietspad op mag/kan vanuit Enkhuizen is onduidelijk.

Ik heb de provincie Flevoland hierover gemaild en wacht op antwoord. Het kan dus zijn dat de C9 weg een uitzondering heeft of gaat krijgen voor brommobielen tot de kruising met sluisweg of dat Street View niet up-to-date en mogen we dus op dat kruispunt al het bromfietspad op.

 

Gemiddeld staat er 3-6 weken voor een antwoord. Mocht ik deze hebben wordt het belangrijkste hier vermeldt.